fbpx
bröllopsfilm småland

Bröllopsfilm Växjö, Småland, Lina & Linus

Bröllop i Växjö, Småland. Som den hockeyfantast och även tidigare spelare jag är, kan man lätt tro att ett besök i Växjö föranleds av Vida Arena, Växjö Lakers - och ett SHL-möte. Men inte denna gång. Mindre än ett slagskott bort från Vida Arena ligger nämligen Elite Hotels - och väl där även anledningen till mitt besök i staden, ett bröllop.

Lina och Linus, två som skulle bli ett. Med på deras resa mot evig kärlek var undertecknad, mannen med uppdraget att tillverka en bröllopsfilm, dvs - jag själv - bröllopsvideograf Pelle Lund.

På hotellet var Lina & Linus uppdelade i varsitt rum med sitt egna följe, båda lika nervösa inför den stundande first look. När samtliga var klara, sminket fixat och håret redo bar det av mot det vackert belägna naturreservatet Bokhultet. Några som också fick bekanta sig med brudparet för första gången var de ankor som letade sig fram och försökte stjäla uppmärksamheten från de sköna under pågående fotografering.

Under fotograferingen som ägde rum efter first look så ville inte vädergudarna längre samarbeta - regndropparna började nämligen så smått att falla. Tur att paraplyerna var med! Regn under bröllop sägs ju dock bringa lycka till paret.

På vår väg mot vigseln i Teleborgs kyrka så blev regnet mer intensivt, och tyvärr var det inte tal om någon enstaka droppe - regnet bokstavligen vräkte ner. Men även fast himlens portar hade öppnat sig och man då och då kunde höra Tors hammare slå, så blev det ett stopp i närheten av en ängsmark för vidare film och fotografering. ”Det går en vind över vindens ängar, det fladdrar till i en tyllgardin”, sjöng Per Gessle en gång i tiden. Byt ut tyllgardin mot bröllopsfilm och det hade kunnat bli denna dags variant av den kända texten. Undertecknad får dock tacka sina tidigare års många handledsskott för att jag lyckades hålla kameran stadig nog att undvika ett ”..fladdrar till i en bröllopsfilm”.

När kossorna som oss beskådade kände att det nog var dags för oss att åka vidare - ty vi hade ju dagens höjdpunkt framför oss - så satte vi av mot vigseln. 1974. Högertrafikomläggningen? Mitt födelseår? Antalet regndroppar under dagen? Nej, inget av det. Det är däremot årtalet för vilket Teleborgs Kyrka grundades och invigdes. Knappt 50 år sedan med andra ord. Sällan man ser eller får äran att besöka såpass nybyggda kyrkor. Nu var det dock inte för att beskåda kyrkan eller för att nynna på Gessle-låtar jag anlände till Växjö denna dag. Som alltid när jag skriver dessa texter så hade jag ett jobb att utföra - nämligen att tillverka den bästa av bröllopsfilmer, trots regn. Och om Teleborgs kyrka har snart 50 år på nacken, så har det bedårande paret - av deras lycka att döma - minst det dubbla antalet år ihop.

När två sedermera hade blivit ett var det så dags för utspring. Men som vi lärt oss genom denna text var inte vädret med oss under denna dag, vilket fick till följd att utspringet flyttades till platsen för efterföljande middag och fest, vilket var hos brudens syster i Alvesta, nordväst om Växjö.

I Småland räds man dock inget hällregn. Uppradade på varsin sida av vägen stod så samtliga gäster, för att - som sig bör - överrösa brudparet med ris och konfetti.

Med denna händelse i färskt minne satte jag sedan av hemåt. Min dag var till ända. Tack Lina och Linus, tack Växjö.

Fotograf:https://fotografmichaelaedlund.pixieset.com/

För fler av mina bröllopsfilmer klicka här