fbpx
bröllopsfilmare

Bröllop i Vadstena - Bröllopsfilm Malin & Victor

Bröllop på bröllopsfilmarens bakgård. Skämt åsido, men historien om Malin och Victors bröllop utspelar sig endast cirka fem mil enkel resa från undertecknads brevlåda. Som ni läsare förstår är vi då fortsatt kvar i undersköna Östergötland och närmare bestämt Vadstena.

Med restid kortare än det tog för stadens (nåja, född i Malung) store son Sven Jerring att utbrista sitt numera klassiska refererat:

”Japaner, japaner försvarande japaner, från sig vilt slåendes japaner och lika vilt angripande svenskar. Japaner som hoppar, japaner som kastar sig, japaner som gör allt för att bärga segern för Nippon.”

så passade jag inför mötet med brudparet på att rekognosera platsen för vigseln, vilket var Fivelstads kyrka med dess anor från 1100-talet. Efter en kortare stunds ”rekande” dök personerna vars denna dag skulle kretsa kring, upp, nämligen Malin och Victor.

Tillsammans med huvudpersonerna satte vi (jag och fotograf Lisa-Marie Chandler) av mot en vacker allé för fotografering. En allé med massa vallmo runt hörnet!

När fotograferingen så var över, begav vi oss vidare mot höjdpunkten för dagen, vigseln. Som ovan nämnt utspelade sig denna i Fivelstads kyrka - och må ni tro hur vackert det var, eller ja, det ser ni ju själva..

Men även det vackra har sitt slut (hur skulle man annars kunna beskriva att efter sitt livs ögonblick behöva sätta sig i en Mercedes för vidare färd mot middag och mingel). Än en gång, skämt åsido. Avfärden i Mercedesen - med Malin viftandes med blombuketten i högsta hugg - var som hämtad ur en romantisk film, liksom utspringet från kyrkan med gästernas hav av såpbubblor.

Därefter hade vi tur att chauffören av åbäk..förlåt Mercedesen inte lyssnade på Victors råd för hur man framför ett fordon - då hade vi nog nämligen fått äta middag nere i Skåne istället för Vilseberga Bränneri där vi nu stannade till. Victor: ”Farthållare? Man kilar bara fast träskon vid gaspedalen”.

Men om det råder viss osäkerhet kring Victors expertkunskap inom fordonsframförande - råder det definitivt inga tvivel kring Malins styrka i att strukturera upp - och som i det här fallet få alla att ”stå rätt” under ett gruppfoto. Låt säga så här: den lärarinnan tar inte ens ledigt på sin egen bröllopsdag.

Fotograferingen fortsatte sedan på åkern för var Vilseberga Bränneri ligger - och därefter i solnedgången utmed stranden längs Svea rikes näst största sjö, Vättern. Allt var - som ni kan se ovan - vackert, lantligt och till viss del rökigt (tack till fotograf Lisa-Marie och hennes medhavda rökbomber).

Med lantliga vidder i bakgrunden satte jag sedan av längs E4:an hem mot Östergötlands residensstad. För mig var ännu ett unikt bröllop avklarat, ännu en bröllopsfilm tillverkad.

Vadstena ville dock inte helt släppa sitt grepp om mig. Precis när jag skulle till att rulla in på uppfarten hördes nämligen ljudet av en annan välkänd Vadstenaprofil på radion. Jodå, det var Joakim Lundell.

För fler av mina bröllopsfilmer klicka här