fbpx
bröllopsfilmare stockholm

Bröllopsfilm Nacka, Stockholm, Charlotta & Mert

Ett finsktturkiskt bröllop i Nacka, Stockholm. Ja, alla bröllop är unika, och denna gång ska ni få läsa om Mert och Charlottas bröllop på Nyckelvikens Herrgård utanför Nacka.

Nyckelvikens herrgård. En herrgård med anor från 1746 då Herman Petersen lät uppföra vad som fortfarande är huvudbyggnaden på denna herrgård - och det var på ovanvåningen av denna byggnad jag på tu man hand fick hälsa på paret för första gången. Vid samtalets slut tog jag sedan Mert med mig ut för att träffa sin vackra Charlotta för en first look.

När first looken var avklarad var det sedan dags för vad vi alla väntat på - vigseln. Vigseln ägde rum vid herrgårdens lusthus. En gul oktagonformad byggnad mitt i den lumna trädgården, med kor som råma - och får som bräkade i bakgrunden. Ett bröllop med plats för uppskattningsvis ett tresiffrigt antal personer, något som tyvärr inte kunde nyttjas denna gång pga ett visst virus, corona. Antalet var därför satt till 30 personer. Samma coronavirus gjorde att Merts familj - som bor i Turkiet - inte fick flyga till Sverige, och därför inte kunde närvara vid bröllopet.

Vi som däremot närvarade fick uppleva en fantastisk vigsel. Som videograf var det en ynnest då källan till inspiration aldrig sinade. Att göra en bröllopsfilm innebär inte bara att man filmar det man ser med blotta ögat - det uppenbara - det handlar om att fånga de ögonblicken som gör just det bröllopet unikt. Ibland är dessa ögonblick svåra att hitta, och man kan behöva jobba hårt för att finna dessa. Så var inte fallet denna gång. Vi bjöds på så mycket av allt. Vi hade strålande vackert väder, vi hade dragspelsmän som bjöd på fantastisk musik, och vi fick oss även en lektion i språk(åtminstone fick jag det). Visste du t.ex att ’giftermål’ heter avioliitto på finska? Eller att ’jag älskar dig’ heter seni seviyorum på turkiska? Nu vet ni åtminstone.

När paret så var gifta så var det dags för fotografering med efterföljande middag på herrgårdens bakgård. När magarna var mättade och solen började leta sig nedåt så skyndade vi mot klipporna vid havet(jodå, havet ligger precis intill denna vackert belägna herrgård) för att hinna med en fotosession under golden hour.

Detta var alltså historien om när bröllopsvideograf Lund blev polyglott under ett bröllop i Nacka. Fotograf:https://www.elinlaitala.se

För fler av mina bröllopsfilmer klicka här